Search

5ο φεστιβάλ για τη γυναίκα 'Live your soul, not a role'


 Δύο ημέρες αφιερωμένες στη Γ-Υ-Ν-Α-Ι-Κ-Α , τη δύναμή της, την Ευαισθησία της, τη μαγεία της και τέλος τη Χαρά που μπορεί να προσφέρει και να λάβει. Και σε αυτή τη Χαρά θα εστιάσουμε φέτος. Το 5ο Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη χαρά που μπορούμε να νιώσουμε και να απογειωθούμε σαν οντότητες. Η Χαρά είναι ευλογία….μας δίνει ώθηση να ξεδιπλώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Και σε αυτό αποσκοπούμε… «Γίνε αυτό που είσαι» και μην δεχτείς τίποτα λιγότερο από τον εαυτό σου!

Live your soul, not a role… είναι το μότο του φεστιβάλ της Γυναίκας, και ως υποστηρικτές της αυθεντικότητας θέλουμε να ακολουθήσουμε τα μονοπάτια αυτά που θα μας οδηγήσουν στην ανακάλυψη της δικής μας ταυτότητας ως οντότητες, γυναίκες.

Στο διήμερο αυτό θα ακολουθήσουν: Αφήγηση παραμυθιού με τη Χριστίνα Λιόγαρη με τίτλο: «Γυναίκα – Ψυχή τε και σώμα – Παραμύθια και θρύλοι για τη γυναικεία φύση», ομιλία για την Μεγάλη Μητέρα στην Αρχαιότητα από τη Φωτεινή Κακογιάννου, Stand up comedy «No sex in the city” από τη Μυρσίνη Δόξα (στη σκηνοθεσία/ κείμενα/ μουσική επιμέλεια) με 4 γυναίκες ηθοποιούς( Αγάπη Μποκατούροβα, Λουκία Ανάγνου, Ελευθερία Παρασκευά, Μυρσίνη Δόξα) που μιλάνε για τις σχέσεις τους και το αιδοίον τους, η Κατερίνα Φανουράκη- performer, σε video projection θα ανταγωνιστεί με την μπαλαρίνα ειδωλό της και τελικά θα καταφέρει να χορέψει και να απελευθερωθεί.

Εσείς ωστόσο κάντε ένα διάλλειμα και απολαύστε έναν ποιοτικό, πιστοποιημένο βιολογικό καφέ espresso ή cappuccino Purο που σερβίρεται στο Pure Bliss.Ζωντανή μουσική βραδιά θα είναι το κλείσιμο του Σαββάτου με τραγούδια από ή για τις γυναίκες και όχι μόνο με τη μοναδική φωνή της Ρένας Ρασούλη. Την Κυριακή ξεκινάμε τη μέρα μας ανοίγοντας την καρδιά μας με Holistic Γιογκα με τον Esco Essence, και θα συνεχίσουμε με διαφορετικά είδη χορού. Κινηθείτε σε ρυθμούς χαράς και βρείτε τα δικά σας βήματα για τον Χορό της Ζωής σας.

Η Ευρώπη Σταυροπούλου θα μας βοηθήσει να επαναφέρουμε την «Πρωτόγονη έκφραση» και τα αρχέγονα ένστικτά μας με τίτλο «Χορευόντας με τη θηλυκότητα μου», η Toylin Millet και η Αλεξάνδρα Φίλια θα μας οδηγήσουν στους ρυθμούς του hip hop και RNB και τέλος η Χριστίνα Μαρκοπούλου με την παρέα της θα μας μεταφέρουν σε μία τελετουργία Ινδικού χορού. Όλα θα είναι σε διαδραστική μορφή που θα μας κάνουν να ανακαλύψουμε κάτι παραπάνω για τη θηλυκή μας πλευρά και τρόπους να απελευθερώσουμε τα κανάλια επικοινωνίας μας.

Επιπλέον η Χαρά Θεοδωράκη θα είναι κοντά μας με χειροποίητο κόσμημα “Feminine Symbol”.
Και μία ομάδα καλλιτεχνών με Φωτογραφία (Γιώργος Γκιζάρης, Ελενη Ντούβα , Παναγιώτης Τσίκος, Εlizabeth Rovit) Ζωγραφική (Γιώτα Κότικα, Γιάννης Διαλυνός, Μαρίνα Τζιάρα, Πετρούλα Κρίγκου) Video Performance (Κατερίνα Φανουράκη) Γλυπτική (Γιάννης Γαβαλάς, Βούλα Δασκαλοπούλου) θα λάβει μέρος στο Φεστιβάλ με μία έκθεση με τίτλο: «WO(h!)MEN» που θα ξεκινήσει την ημέρα της Γυναίκας, στην έναρξη του Φεστιβάλ και θα κρατήσει μέχρι τις 17 Μαρτίου. Η Κατερίνα Φανουράκη έχει την επιμέλεια της έκθεσης.

Φέτος η είσοδος στο Φεστιβάλ θα είναι με ελεύθερη συμμετοχή! Οι συμμετέχοντες μπορούν φεύγοντας να αφήσουν ένα συμβολικό ποσό.
Πρόγραμμα 5ου Φεστιβάλ Για τη Γυναίκα – Pure Bliss

Σάββατο 08 Μαρτίου
17:00 – 18:00 Αφήγηση Παραμυθιού από Χριστίνα Λιόγαρη «Γυναίκα – Ψυχή τε και σώμα – Παρ αμύθια και θρύλοι για τη γυναικεία φύση»
18:00 – 18:40 Ομιλία με την Φωτεινή Κακογιάννου (Αρχαιολόγος – Γλωσσολόγος –Ερευνήτρια Κειμένων παλαιογραφίας και Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας)«Η Μεγάλη Μητέρα στην Αρχαιότητα»
18:45 – 19:00 Video Performance με την Κατερίνα Φανουράκη (Εικαστικός – Περφόρμερ). Από την έκθεση WO(h!)MEN"Plie - Releve - Pirouette"
19:40 – 20:40* Θεατρικό από τη Μυρσίνη Δόξα (Ηθοποιός- Σκηνοθέτης -Σεναριογράφος- Τραγουδίστρια)«No Sex in the City”. Παίζουν: Αγάπη Μποκατούροβα, Λουκία Ανάγνου, Ελευθερία Παρασκευά, Μυρσίνη Δόξα*Τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ
21:30**: Ζωντανή βραδιά με τη Ρένα Ρασούλη Rena Rasouli Live «Αφιέρωμα στη Γυναίκα». Μαζί της στην κιθάρα ο Ορέστης Ζαχαρόγιαννης**Καλέστε στο bliss για κράτηση τραπεζιού

Κυριακή 09 Μαρτίου
13: 00 – 15:00*: Holistic Yoga με τον Esco Essence (Yoga Instructor)*Στρωματάκια υπάρχουν μέχρι 20. Αν έχετε φέρτε μαζί σας. Κρατήστε θέση.
Χορός**17:30 – 18:30 με την Ευρώπη Σταυροπούλου (Χοροθεραπεύτρια – Μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος) «Πρωτόγονη έκφραση» «Χορευόντας με τη θηλυκότητα μου»
18:30 -19:30 με την Τoulin Millet και την Αλεξάνδρα Φίλια (Χορεύτριες)Ηip hop και RNB
20:00 – 21:00 με την Χριστίνα Μαρκοπούλου (Χορεύτρια) Ινδικοί Χοροί
Η Έκθεση WO(h!)MEN ξεκινάει με την έναρξη του Φεστιβάλ της Γυναίκας ( 08Μαρτίου) και τελειώνει 17 Μαρτίου. Συμμετέχουν: Φωτογραφία (Γιώργος Γκιζάρης, Ελενη Ντούβα , Παναγιώτης Τσίκος, Εlizabeth Rovit) Ζωγραφική (Γιώτα Κότικα, Γιάννης Διαλυνός, Μαρίνα Τζιάρα, Πετρούλα Κρίγκου)Video Performance (Κατερίνα Φανουράκη) Γλυπτική (Γιάννης Γαβαλάς, Βούλα Δασκαλοπούλου)

Η Χαρά Θεοδωράκη θα βρίσκεται κοντά μας 08 και 09 Μαρτίου με το χειροποίητο “Feminine Symbol”.

Περισσότερες πληροφορίες: Πολυχώρος «Pure Bliss», Ρόμβης 24 Α (και Κολοκοτρώνη), Σύνταγμα, τηλ. 210- 3250362

πηγη theartfoundation.metamatic