Search

Αντώνης Κωνσταντουδάκης: Υποψήφιος Ταινιών Φεστιβαλ Λονδίνου

 

 Ο ανερχόμενος νέος σκηνοθέτης κινηματογράφου Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης, κάνει την εμφάνισή του με δύο συμμετοχές ταινιών μικρού μήκους, στο 10ο London Greek Film Festival.  Οι ταινίες “DER” και “Epsilon” επιλέχθηκαν μαζί ανάμεσα από χιλιάδες αιτήσεις και θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στο Λονδίνο, στις 20 Μαΐου, ενώ θα διαγωνιστούν για όλες τις κατηγορίες βραβείων του Φεστιβάλ.

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες ταινίες, αλλά με την σκηνοθετική ματιά και δημιουργική ικανότητα του νέου Ελληνοβρετανού σκηνοθέτη Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη.

Η ταινία “DER”, είναι μία DIY (Do It Yourself) ταινία που μας ταξιδεύει στο 1940, κατά την διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, όπου οι 7 ηγέτες του πλανήτη συναντιούνται σε ένα ballroom με απρόβλεπτες συνέπειες.  Την ταινία έγραψε και πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Λίνα Φούντογλου, ενώ την πλαισιώνουν 15 νέοι και γνωστοί ηθοποιοί.  Η μουσική έχει γραφτεί από την Βρετανική μπάντα “Detachments”.

Η ταινία “Epsilon” αφορά σε ένα σύγχρονο οικογενειακό δράμα, βασισμένο σε μία αληθινή ιστορία και διαπραγματεύεται την ενδοοικογενειακή βία.  Συμμετέχουν σημαντικοί ηθοποιοί, όπως η Αθηνά Τσιλύρα και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος ενώ την πρωτότυπη μουσική έχει συνθέσει ο Θοδωρής Νικολάου.

Ο Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα.  Είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και δημιουργός από το 2014, έχοντας στο portfolio του πολλές και σημαντικές δουλειές.  Συγκεκριμένα, έχει δημιουργήσει μία ταινία μεγάλου μήκους (“Κελί” - κειμένου του ιδίου), τρεις ταινίες μικρού μήκους (“Έψιλον”, “DER” και “Styx”), δύο πιλοτικά επεισόδια τηλεοπτικών σειρών (“ID” - κειμένου του ιδίου και “Αγάπη Ρε”), ένα μουσικό video clip (του τραγουδιού “Έλα κοντά μου” του Παύλου Παυλίδη & B-Movies), ένα διαφημιστικό spot (για την UNESCO Πειραιά και Νήσων), πέντε θεατρικά trailer για προώθηση θεατρικών παραστάσεων και είναι ιδρυτικό μέλος της κινηματογραφικής ομάδας NAIL - Hit n’ Run Productions (με δημιουργία 14ων video/παρεμβάσεων στην πόλη). Επίσης, έχει ανεβάσει την θεατρική παράσταση “About Milgram” της Λουκίας Ανάγνου. Επιπλέον, με την ομάδα NAIL διοργανώνει και είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του 1ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά.  Πριν το 2014, υπήρξε οικονομολόγος, απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά (2004), με μεταπτυχιακό στην Ναυτιλία από το Πανεπιστήμιο Πειραιά (2006) και είναι υποψήφιος διδάκτορας στο University of Surrey, ενώ εργάστηκε ως Project Manager και υψηλό στέλεχος στον Τραπεζικό χώρο, επί 10 χρόνια (στις Τράπεζες Πειραιώς, Εμπορική και Alpha Bank).

Links:
www.vimeo.com/antonismorgan
www.facebook.com/nail.hitnrun
www.facebook.com/AnthonyK1982
www.youtube.com/channel/UC4QB5vGf_4AUrK3xGr6EZog


Οι υποψήφιες ταινίες θα λάβουν μέρος στο 10ο London Greek Film Festival:


Ταινία “DER”
Πρωταγωνιστούν: Λίνα Φούντογλου, Αλέξανδρος Βάρθης, Ένκε Φεζολλάρι, Άρης Τσαμπαλίκας, Γιάννης Παπαϊωάννου, Χρήστος Τζιώτας, Βασίλης Ζώης, Βάλη Μαυρίδη

Με τους: Θοδωρή Τσουανάτο, Ανδρέα Κυριακού, Άννα Βασιλείου, Χρύσα Μπαρμπαρούση, Κρυσταλία Κεφαλούδη, Μαρία Νεφέλη Δούκα, Anya Hoffman, Δημήτρης Γεωργαράκος

Συντελεστές:
Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης – Σκηνοθεσία/Μοντάζ
Δημήτρης Γκρίλλας – Διεύθυνση Φωτογραφίας/Οπερατέρ
Λίνα Φούντογλου – Ιδέα/Σενάριο
Bastien Marshal (Detachments) – Σύνθεση Μουσικής
Ζήνα Ευθημιάδη – Make-up Artist/Special Effects
Χρύσα Μιχαηλίδου – Hair Stylist
Άρης Παυλίδης – Sound Design
Ελένη Σπαθή – Βοηθός Σκηνοθεσίας
Τζωρτζίνα Βασιλείου – Βοηθός Παραγωγής
Βασίλης Σκαρμούτσος – Χορογραφία/Κινησιολογία
Ομάδα NAIL – Hit n’ Run Productions – Art Direction/Παραγωγή/Ενδυματολογικά

Ευχαριστίες: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά


Ταινία “Epsilon”
Πρωταγωνιστούν: Αθηνά Τσιλύρα, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Άννα Μιχαλοπούλου και Φανή Λυμπέρη

Συντελεστές:
Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης – Σκηνοθεσία/Παραγωγή
Μαρία Ραπτάκη – Διεύθυνση Φωτογραφίας/Μοντάζ
Ελένη Στασινού – Σενάριο
Θοδωρής Νικολάου – Πρωτότυπη Μουσική
Ορφέας Καλαφάτης – Οπερατέρ/Χειριστής Drone
Βάλη Μαυρίδη (La Reina) – Ενδυματολόγος/Set Decoration
Έλλη Κριαρά – Make-up Artist
Στέλλα Λουίζα Αθανασοπούλου – Hair Stylist
Άρης Παυλίδης – Ηχοληψία/Booman
Alahouzos Studios FX – Special Effects
Μαρία Κομοντάκη – Α’ Βοηθός Σκηνοθεσίας
Σίσσυ Ιγνατίδου – Β’ Βοηθός Σκηνοθεσίας
Κωνσταντίνος Σκούρας – Βοηθός Παραγωγής

Ευχαριστίες: Λίνα Φούντογλου, Εύη Καπασακαλίδη, Ιάκωβος Σιανούδης και το Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης “Ψυχορροπία”


Σχετικά με το London Greek Film Festival

Δέκα χρόνια Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου!
Το London Greek Film Festival συμπληρώνει 10 χρόνια επιτυχίας και δημιουργίας και το γιορτάζει στην καρδιά της Βρετανικής Πρωτεύουσας, στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου στο Camden Town (26 Crowndale Road, Λονδίνο, NW1 1TT). Παρουσιάζει πλούσιο πρόγραμμα με διαγωνιστικό χαρακτήρα και μοναδικές παγκόσμιες πρεμιέρες και πρεμιέρες στη Μεγάλη Βρετανία, ευφάνταστες ταινίες από όλο τον κόσμο, εμπνευσμένους δημιουργούς και πιστούς θεατές, που περιμένουν με ανυπομονησία την έναρξη του Φεστιβάλ.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video art και πειραματικές ταινίες. Υπάρχει επίσης και ειδικό διαγωνιστικό τμήμα σεναρίου. Με ιδιαίτερη έμφαση στη σύγχρονη φιλοσοφία του ανεξάρτητου  κινηματογράφου, οι δουλειές αυτές δίνουν το στίγμα του νέου ελληνικού σινεμά από όλο τον κόσμο, που ονειρεύεται, δημιουργεί, σχεδιάζει, τολμά και διεκδικεί, παρά τις δυσκολίες.

Το Σάββατο 20 Μαΐου, το Θέατρο Τέχνης το Λονδίνου, θα φιλοξενήσει επίσης την τελετή των «Βραβείων Οδυσσέας», στη διάρκεια της οποίας οι καλύτερες ταινίες ανά κατηγορία θα βραβευτούν, όπως ψηφίστηκαν από την κριτική επιτροπή. Βραβεία θα δοθούν επίσης μεταξύ άλλων, σε ηθοποιούς, σεναριογράφους, σκηνοθέτες και ερμηνευτές.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου προοδευτικό, εναλλακτικό και δημιουργικό όπως πάντα, παραμένει πιστό στο στόχο του, παρά τις αντιξοότητες: να ενεργεί ως το διεθνές σημείο συνάντησης για το σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο από όλο τον κόσμο.

Το  London Greek Film Festival αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε μέσα σε αυτή τη δεκαετία, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον σκηνοθετών, ακαδημαϊκών, ηθοποιών, παραγωγών, τεχνικών, καλλιτεχνών, σινεφίλ και φοιτητών, που συμφωνούν, διαφωνούν, συζητούν, και πάνω από όλα οραματίζονται για το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου και του ελληνικού πολιτισμού εν γένει.
Με υψηλό επίπεδο συμμετοχών και πραγματικά αξιοζήλευτες ταινίες, το London GreekFilm Festival σηματοδοτεί με τον εορτασμό των δέκα χρόνων του, την ξεχωριστή και ανταγωνιστική σύγχρονη ελληνική κινηματογραφία στο διεθνές περιβάλλον. Είναι οι Δημιουργοί, όλοι αυτοί οι σπουδαίοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην υλοποίηση μιας ταινίας, και προβάλλουν με το έργο τους το σπουδαίο δημιουργικό πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας.
Link: www.londongreekfilmfestival.com