Search

Εγκαίνια του νέου βιοκλιματικού βρεφονηπιακού σταθμού στο Πάτημα Χαλανδρίου


Τον νέο βιοκλιματικό βρεφονηπιακό σταθμό στο Πάτημα Χαλανδρίου εγκαινίασαν στις 11/12/17 σε γιορτινή ατμόσφαιρα  ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Την περιφερειάρχη συνόδευσαν ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Φώτης Χρυσικός και Καλλιόπη Βέττα.  Την εκδήλωση τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους  η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Τόσκας και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας. Παρόντες ήταν επίσης αντιδήμαρχοι Χαλανδρίου, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Κουράσης, δημοτικοί σύμβουλοι, διευθυντές υπηρεσιών του Δήμου και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Τους παριστάμενους καλωσόρισε η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Φωτεινή Σούτη, δίνοντας στην συνέχεια τον λόγο στον Δήμαρχο Χαλανδρίου ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρόντες μίλησε για την αξία του έργου που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 με μελέτη και επίβλεψη του Δήμου Χαλανδρίου, καθώς επίσης αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα  ενίσχυσης των δημόσιων υποδομών στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής  που αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.

Τέλος ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους στον παιδικό σταθμό  και στην Τεχνική Υπηρεσία για τη συμβολή τους, αλλά και  τον πρώην Δήμαρχο Χαλανδρίου Γιώργο Κουράση  που επί της θητείας του ξεκίνησε το έργο το οποίο και  ολοκληρώθηκε   από την παρούσα διοίκηση.

 Η  Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο, η σημερινή Περιφερειακή Αρχή αξιοποιεί υποδομές του προηγούμενου προγράμματος, εντάσσοντάς τες μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο, προτάσσοντας κοινωνικά χαρακτηριστικά και διασφαλίζοντας, σε συνεργασία με τον α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης, την εκπλήρωση υψηλών κριτηρίων λειτουργίας.

Ο νέος υπερσύγχρονος παιδικός σταθμός φιλοξενεί 115 βρέφη και νήπια. Κατά τη λειτουργία του σταθμού ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη στήριξη των πιο αδύναμων, οικονομικά και κοινωνικά, γονέων, μέσω της αξιοποίησης των voucher του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 (Άξονας Προτεραιότητας 9).

Το 5ο τμήμα Προσχολικής Αγωγής του δήμου Χαλανδρίου βρίσκεται σε χώρο 2,5 στρεμμάτων και περιλαμβάνει αίθουσες πολλαπλών χρήσεων για νήπια, αίθουσες ύπνου βρεφών και παιδιών, εστιατόριο, αίθουσα εκδηλώσεων, κουζίνα, γραφεία και βοηθητικές εγκαταστάσεις. Η βεράντα του ορόφου διαθέτει χώρους παιχνιδιού και έναν μικρό αστικό κήπο με αρωματικά φυτά, ενώ στην αυλή καλλιεργείτε ένας αστικός λαχανόκηπος με στόχο την εξοικείωση των παιδιών από μικρή ηλικία με την αστική γεωργία.

Το κτήριο είναι βιοκλιματικό και έχει την ιδανική θερμοκρασία χειμώνα – καλοκαίρι ενώ πρόκειται για το μοναδικό δημόσιο κτήριο στην πόλη, επί του παρόντος, που θερμαίνεται και ψύχεται με χρήση γεωθερμίας.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του παιδικού σταθμού τα παιδιά διασκέδασαν με την  παράσταση κουκλοθεάτρου «Ένας δράκος στην κάλτσα μου» ενώ στην εκδήλωση μετείχε και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου προσδίδοντας στην ημέρα ιδιαίτερο εορταστικό τόνο.