Search

Ομαδική έκθεση με τίτλο ''Botanical Rhapsody''


Οι μετα-τοπίσεις στη ζωή της Judith Allen και η πολιτισμική της καταγωγή έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα τη δουλειά της.   Γεννήθηκε στην Athens, Georgia, USA και αποφοίτησε με BFA από το School of the Museum of Fine Arts, Boston και το Tufts University, USA. Ήρθε στην Ελλάδα το 1974 και απέκτησε ελληνική υπηκοότητα.  Από το 2000 μοιράζει το χρόνο της μεταξύ της Αθήνας και του Portland, Maine, διδάσκοντας το φθινοπωρινό εξάμηνο στο University of Maine και επιστρέφοντας στην Αθήνα για 6 μήνες.  Έργα της παρουσιάζονται σε εκθέσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, ενώ είναι μέλος της ομάδας καλλιτεχνών ΑΦΗ στην Αθήνα.

Η Ειρήνη Ευσταθίου είναι εικαστικός καλλιτέχνης. Η δουλειά της περιλαμβάνει ζωγραφική, χαρακτική, περφόρμανς και εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας. Η πρακτική της διερευνά τη συλλογική και αρχειακή μνήμη, το συναίσθημα, την κοινωνική τους επίδραση και το πώς αυτά λειτουργούν στη δημόσια σφαίρα. Είναι απόφοιτος του School of the Museum of Fine Arts της Βοστόνης και του Tufts University (Studio Art Diploma και BFA, 2003), όπου σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική, και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας (MFA, 2010), όπου αυτή την περίοδο εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή. Έχει αρκετές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο ενεργητικό της στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών, έχει κάνει ατομικές εκθέσεις στην Γκαλερί Ελένη Κορωναίου στην Αθήνα και στην Irene Laub Gallery στις Βρυξέλλες και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στο DEPO στην Κωνσταντινούπολη (2019), στην Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporanea στη Ρώμη (2018), στη συλλογή του ΕΜΣΤ για την documenta 14 στο Κάσσελ της Γερμανίας (2017), στην επετειακή έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (2017), στο Bozar Center for Fine Arts στις Βρυξέλλες και στο Μουσείο Μπενάκη (2016). Το 2009 έλαβε το Βραβείο ΔΕΣΤΕ και το 2019 την υποτροφία του Ιδρύματος ΝΕΟΝ για την διδακτορική της εργασία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. 

Η Ίρις Πλαϊτάκη είναι εικαστικός καλλιτέχνης και μουσειοπαιδαγωγός. Χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα όπως μελάνι, χαρτοκοπτική, κολάζ, συλλογές, υφάσματα, η πρακτική της αποτελεί μία διαρκή ενασχόληση με τον «υλικό πολιτισμό». Σπούδασε στο Tufts University και στο School of the Museum of Fine Arts, Boston και έλαβε το M.Phil της στην Κλασσική Αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου ασχολήθηκε με την δυτική παράδοση της συλλογής αρχαιοτήτων. Το 2014-2015 υπήρξε φιλοξενούμενη καλλιτέχνης και υπότροφος του Textile Arts Center στο Brooklyn, NY. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η πρώτη της ατομική έκθεση, ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ, φιλοξενήθηκε στον Φωταγωγό στην Αθήνα το 2017. Πρόσφατες ομαδικές εκθέσεις συμπεριλαμβάνουν Life is Elsewhere, We Need Books, Αθήνα και Kypselian Salon, Snehta, Αθήνα. Έχοντας δουλέψει πολλά χρόνια σε εκπαιδευτικά τμήματα μουσείων, όπως το Metropolitan Museum of Art, το Μουσείο Ακρόπολης και το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, διδάσκει ιστορία της τέχνης και είναι Assistant Director του ARCAthens, ένα διεθνής πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών. 

Η Μυρτώ Ξανθοπούλου γεννήθηκε στο Ελσίνκι το 1981. Zει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε καλές τέχνες στην ΑΣΚΤ της Αθήνας, και ιστορία τέχνης στο Deree. Τα έργα της χαρακτηρίζονται από τη χρήση καθημερινών, συχνά ευτελών υλικών, το χειρωνακτικό στοιχείο, και τον γραπτό λόγο. Πρόκειται για εγκαταστάσεις, σχέδια και κατασκευές που επιχειρούν να αρθρώσουν μια ποιητική του ασήμαντου και του οικείου, του ασήκωτου και του ασόβαρου. Το 2020 παρουσίασε την τέταρτη ατομική της έκθεση στην Αθήνα, με τίτλο ΜΠΟΥΦΑΝ, ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε μουσεία, γκαλερί και ανεξάρτητους καλλιτεχνικούς χώρους. 

15/9/2020-3/10/2020

ΜΑΡΤΙΝΟΣ, Πινδάρου 24, Κολωνάκι